Wat is CrossFit?

CrossFit heeft als doel het aanbieden van een breed, algemeen fitness programma bestaande uit 3 belangrijke herkenbare componenten continue gevarieerd en functioneel bewegen onder een hoge intensiteit.

‘Overall fit’ met CrossFit

De uitkomst hiervan zal resulteren in het feit dat CrossFit jouw zo fit mogelijk maakt en niet zomaar fit, maar “overall” fit. CrossFit wil jouw “werkcapaciteit” en “fitnesslevel” vergroten in de breedste zin van het woord! Hierbij richt CrossFit zich op het verbeteren van de 10 grondmotorische eigenschappen; Endurance, stamina, kracht, flexibiliteit, power, speed, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid. CrossFit onderscheid zich juist door zich niet te specialiseren op één van deze grondmotorische eigenschappen maar juist op de ontwikkeling van alle tien. Je fitheid wordt gekenmerkt door de balans tussen de 10 grondmotorische eigenschappen.

Constant gevarieerd trainen met CrossFit

Om deze grondmotorische eigenschappen zo goed mogelijk te ontwikkeling wordt er gebruik gemaakt van een grote variatie aan oefeningen. Zo gebruiken we olympische lifts, power lifts of afgeleide hiervan, gymnastische oefeningen en spelen cardiovasculaire oefeningen als lopen, roeien, springtouwen, ski-ergo een belangrijke rol. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen zijn de basisvormen van bewegen waar de mens voor is gemaakt..
Deze bewegingsvormen komen constant gevarieerd terug in CrossFit trainingen en worden onder weerstand getraind middels diverse materialen. Hierbij kan je denken aan je eigen lichaamsgewicht, dumbells, kettlebells, zandzakken, barbells, touwen of door middel van een pull-up rek.

Elite fitness

Ja, CrossFit is elite fitness maar juist geschikt en gericht op iedereen die zo snel mogelijk fit en gezond wil worden. Het programma is zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau uitgevoerd kunnen worden, ongeacht leeftijd en fysieke gesteldheid. De CrossFit coaches zullen voor je klaarstaan en je hierbij helpen. Ervaring of geen ervaring in training; men voert dezelfde oefeningen uit, alleen de weerstand van de oefening en de uitvoering van de bewegingen zullen per persoon verschillend kunnen zijn en worden aangepast aan jouw niveau. Ja CrossFit is voor iedereen omdat intensiteit altijd persoonlijk blijft! CrossFit is meer dan alleen trainen, het is een levensstijl. Naast de trainingen vormt voeding het fundament van resultaat en presteren. Dit blijft een van de belangrijkste pijlers binnen de CrossFit pyramide.

crossfitwaalwijk-banner-004-txt